Известие

Collapse
No announcement yet.

Подробности около разни ремонти на 159

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• При тези студове като запаля сутрин и чувам един шум от хидравликата. Когато се постопли се оправя ,та дали не е защото маслото се е сгъстило и изчиства шума когато го разбие ?
    Точно от студа е, особено ако 159-ката нощува/зимува навън.

Все пак си провери казанчето дали е с червената течност(масло) или е със зелената.По принцип ако само зимата при ниски температури се чува този шум е от сгъстената консистенция на маслото при ниски температури.
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

• Абе то за да се появява на студено, значи вече нещо е тръгнало. Ако всичко е ок на хидравликата, не трябва да има никакви притеснителни звуци в това студено време. Това не значи, че трябва непременно да се ремонтира, но трябва човек да си има едно наум.
      Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
      Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
      Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
      Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

• Моята е с рециклирана рейка от лятото, сменена течност и всичко и сутрин пак има виене докато загрее
        Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm Q-Tronic '09 - Remapped - Ex
        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97 - Ex
        Lancia Phedra 2.2 JTD '03

Comment

• Здравейте,
          На моята 159ка имам обикновенният медия плейър. Как да сменям станциите "менюъл"??? Купих си трансмитер, но не мога да му наглася честотата. Според книжката би трябвало с единичните стрелки (нагоре и надолу), но на мен ми прескача на следващо радио така..... ?
          sigpic
          1999 Alfa Romeo 146 1.6 TS Junior -> ex
          2006 Alfa Romeo 159SW 1.9 JTD
          2007 Alfa Romeo Brera 2.4 JTD

Comment

• Пусни трансмитера на някаква музика и пусни сканиране.Така ще запамети всички радиостанции + честотата на трансмитера.
            Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

• Първоначално публикувано от invinceble Покажи съобщение
              Здравейте,
              На моята 159ка имам обикновенният медия плейър. Как да сменям станциите "менюъл"??? Купих си трансмитер, но не мога да му наглася честотата. Според книжката би трябвало с единичните стрелки (нагоре и надолу), но на мен ми прескача на следващо радио така..... ?
              Пробвай да задържиш стрелката натисната за по-дълго време.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

• При мен с голямата навигация има опция за ръчно търсене на честоти, вероятно и при теб е така (примерно колегите посочиха няколко варианта)
                Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                Горе главата, нищо че е празна...

Comment

• Първоначално публикувано от invinceble Покажи съобщение
                  Здравейте,
                  В elearn го дават с двойните стрелки (на ляво и на дясно) за финна настойка на честотата. Довечера като си тръгвам от работа ще го пробвам, че съм забравил с кое беше.

EDIT: Проверих го с единичните стрелки нагоре и надолу е финната настройка през 0.05 сменя. Не се налага задържане на бутона. Може при теб да са замърсени и да не дават хубав контакт.
                  Attached Files
                  Last edited by czd; d.m.y г., 19:46.
                  Alfa Romeo 159 1.9jtdm EX

Comment

• Първоначално публикувано от T-Jet Покажи съобщение
                    Моята е с рециклирана рейка от лятото, сменена течност и всичко и сутрин пак има виене докато загрее
                    Ами тя вие от помпата не от рейката Проблема ти е там !
                    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

• Момчета търся добър сервиз във Варна. И имам сериозен проблем.

Comment

• Ауто Тех 1. Ивайло- 0888757558. Ще работят след празниците.
                        Типо 1.4i.e. ex, Punto 1,9JTD. ex
                        Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
                        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm. ex Lancia Musa 1.4 16v Auto ex
                        JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex; BMW X3 3.0 Auto

Comment

• Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                          Ами тя вие от помпата не от рейката Проблема ти е там !

Аз проблем нямам, просто споделям опит
                          Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm Q-Tronic '09 - Remapped - Ex
                          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97 - Ex
                          Lancia Phedra 2.2 JTD '03

Comment

• Здравейте колеги,
                            На АР 159, 3.2 4х4 може ли да се сложи ГИ или трябва течна фаза, защото доколкото знам при 1.9 и 2.2 JTS може само течна фаза?? Благодаря и Поздрави!
                            -------------------------------
                            ALFA ROMEO 146 1.8 Twin Spark with head from QV - EX
                            ALFA ROMEO 159 1.9 JTDm 16V , 150+++

Comment

• Първоначално публикувано от bobi_kz Покажи съобщение
                              Здравейте колеги,
                              На АР 159, 3.2 4х4 може ли да се сложи ГИ или трябва течна фаза, защото доколкото знам при 1.9 и 2.2 JTS може само течна фаза?? Благодаря и Поздрави!
                              3,2 също е JTS. Т.е с директно впръскване. Т.е - не може. А дали има уредба LPdI за него, е под въпрос.

Иначе ГИ със смесен разход на горивата сигурно може да се натъкми, но няма особен смисъл.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                                3,2 също е JTS. Т.е с директно впръскване. Т.е - не може. А дали има уредба LPdI за него, е под въпрос.

Иначе ГИ със смесен разход на горивата сигурно може да се натъкми, но няма особен смисъл.
                                Виж тази какво пише .
                                http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...3&slink=h569c0
                                Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Working...
                                X